Hører yoga til i den vestlige verden?

For et par år siden var jeg på et yoga ophold I Bhutan. Jeg udforskede forskellige yogaformer og blev udfordret ved anderledes undervisningsmetoder.

Det var et fantastisk ophold I et helt unikt kongerige hvor jeg indså, at den ro og balance det bhutanske folk besidder, er noget vi alle sammen boer tilstræbe.

Der er kæmpe forskel på Bhutan og Danmark og derfor må vi her I vesten være realistiske og indse, at vi ikke kan have den samme tilgang til yoga og meditation som de f.eks. har I Bhutan.

Vi har alle sammen enormt travlt, der er fart på og folk bliver stressede mere end nogensinde foer og derfor har vi virkelig brug for yogaen. De færreste har tid til, at meditere eller lave asanas (yoga stillinger) alle ugens syv dage og derfor skal vi tilpasse yogaen til vores liv. Hvem ville påstå, at yoga kun er godt, hvis det udøves hver dag? Nej vel –  lidt er absolut bedre end ingenting.

Vi har brug for yogaen – den hjælper os til at fokusere, vi får selvindsigt og en indre ro. Og derudover kommer alle de andre fordele f.eks. at kroppens smidighed og styrke bliver væsentligt øget – energi og harmoni.  Ja yoga hører helt sikkert til I Vesten.

Se her hvilke undervisningsformer Sense of Yoga tilbyder
Sense of Yoga | Femsølyngvej 12, 2970 Hørsholm - Denmark | Tlf.: +45 24202302 | mail@senseofyoga.dk